Holistische Gezondheid

Line separator
pexels-taryn-elliott-4099354.jpg

Hoe het werkt

Line separator

Als je al een tijdje maar door gaat met je leven terwijl je je moe, onvervuld en/of niet gezond voelt raad ik je aan eens te bekijken of je her en der niet van energieleverancier kunt veranderen.

Wanneer we groeien in ons bewustzijn en in onze energie frequentie kan het behoorlijk moeilijk zijn om te ontdekken wat je nou precies wilt en kunt veranderen en hoe je dat gaat aanpakken. Luister naar je hart, hoofd en buik, laat je verrassen en kom tot de juiste keuze. 

Jouw ‘werkelijkheid’ is lang niet zo vaststaand als het lijkt, maar heeft zich aangepast aan jouw waarneming en is voor een deel gedownload uit je omgeving. 

Het zijn niet altijd de omstandigheden die moeten veranderen maar ligt voor een groot deel besloten in de manier waarop je dezelfde omstandigheden benadert.

Hoewel je het niet kunt zien, horen, ruiken, proeven of vastpakken voel je wel hoe het ermee is gesteld.

Je kunt er goed of slecht, hoog of laag in zitten, het kost je of je kunt het er van krijgen, het is positief of negatief,  je kunt het ergens in stoppen, uit halen of verspillen, er op passen, het er niet voor hebben, het wel of niet uitstralen, het overnemen en je hebt het nodig om dingen in beweging te zetten.

In feite brengt alles wat je met je zintuigen waarneemt, iedere gedachte, emotie, handeling en overtuiging energie met een bepaalde frequentie met zich mee.

 
Line separator

Je  bent meer dan je fysieke lichaam

Pebble Beach

Verhoog jouw frequentie

Line separator
pexels-arthouse-studio-4534200.jpg

Degene die jij jezelf noemt is meer dan het fysieke lichaam dat je hebt. Je hebt ook nog een emotioneel, mentaal en spiritueel deel dat ik voor het gemak ook maar ‘lichamen’ noem.

Je fysieke lichaam

Je fysieke lichaam is uitgerust met je zintuigen zien, horen, ruiken, proeven en aanraken om de buitenwereld te verkennen.

Je fysieke lichaam is het gemakkelijkst om te onderhouden. Uiterlijke verzorging, beweging en voeding kun je kiezen. Toch doet ook je fysieke lichaam veel waar je weinig over te zeggen hebt. Als je gegeten hebt kun je niet besluiten dat pas morgen te verteren, als je aan citroenen denkt krijg je een zure smaak in je mond en van het geluid van stromend water moet je plassen, je krijgt seintjes als je iets vergeten bent (van wie?) en als je de wekker zet word je regelmatig vlak voordat hij afgaat wakker.

Best iets om over na te denken.

Je emotionele lichaam

Emoties ….. soms fijn, maar ook vaak lastig, pijnlijk of zelfs irritant.

E-moties, energie in beweging, zijn eigenlijk een rapport van alles wat je ervaart en meemaakt en signalen van je ziel die je willen vertellen wat ze ervan vinden.

Je mentale lichaam

Je mentale lichaam doet in feite slechts wat het denkt dat jij wilt dat het doet. Het is afhankelijk van jouw input. Met je gedachten creëer je je eigen routekaart die jouw werkelijkheid bepaalt.

Lukt het je er nieuwe overtuigingen en denkbeelden in te stoppen dan zal je mentale lichaam nieuwe paden aanleggen waarmee de bril waardoor jij naar de wereld kijkt kan veranderen. 

Door overprikkeling, een overload aan informatie en gedachtes met een lage energie frequentie ervaart je mentale lichaam stress en je zult dat merken aan symptomen als hoofdpijn, burn out, onrust, een druk hoofd, slecht slapen, depressie, irritatie en meer van dat soort dingen die je niet wilt.

Deze reactie van je energetische systeem is een poging de balans te herstellen en is ècht een goede reden om ernaar te luisteren en er wat mee te doen.

Je spirituele lichaam

Je spirituele lichaam is dat stemmetje dat je blijft herinneren aan jouw blauwdruk, de optelling van wie je bent, wat je wilt en wat je nodig hebt.

 
 

Bewustwording, persoonlijke groei en ontwikkeling is niet meer dan het verhogen van je energie frequentie.

De werkelijkheid is niet alleen maar zonneschijn en door de donkere plekken heb je (onbewust) delen van jezelf opgeborgen waarvan je dacht dat je ze maar beter achter een deur met een slot erop kon doen. Op den duur ben je hun bestaan vergeten en vormen het een soort blinke vlekken in je ervaring van de werkelijkheid.

Daar ben je in je babytijd al mee begonnen door signalen uit je omgeving op te pikken en daar naar te luisteren zodat je past in de clan die voor jou en je veiligheid moet zorgen. Onbewust leerde je al vrij snel dat niet iedere energie welkom is en dat het ene gedrag fijne gevoelens en ander gedrag onaangename gevoelens oproept.

Nog steeds allemaal onbewust.

Die blinde vlekken, die delen van jezelf die je opgeslagen hebt als niet gewenst, zijn hun eigen energetische verzameling gaan vormen, bedekt met een laagje negatieve energie frequentie, een hongerig wezen dat aandacht wil en energie naar zich toe trekt door een negatieve blik te werpen op alles wat je meemaakt. Hij is bang om ontdekt te worden en tegelijkertijd wil hij erkenning.

Door het onbewuste bewust te maken, de afgewezen delen van jezelf recht in de ogen te kijken, ook als dat niet past in het perfecte plaatje van je omgeving, helpt je worden wie je in essentie bent waardoor je energie weer vrij kan stromen. Die delen tevoorschijn laten komen vraagt om eerlijkheid en kwetsbaarheid wat je op paradoxale wijze completer, sterker en zachter zal maken.